Акебія або шоколадна ліана
Поки тепла пора року, всю свою творчість вкладаю в рослинництво. Тому сьогодні пост про улюбленицю свого саду.
Познайомилась я з акебією 5 років тому. Задумка була - обплести якоюсь ліаною терасу, щоб і гарно було, і затінок давало. А вона ще й виявилася напіввічнозеленою. Це ж щастя! Бо і в сіру, брудну зиму буде щось звеселяти око.
Перший рік, щоправда, вимерзла до коріння. Але, завдячуючи моєму ентузіазму, ліана дала нову поросль.
Що ж, реально радує погляд взимку і не тільки. Ранньою весною заквітчується гарними квітами двох видів. Фіолетовобагряні і з неймовірним ароматом. П"янким і шоколадним. На їхньому місці з"являються плоди у вигляді стручків. І тільки в кінці вересня вони стають зрілими, їстівними. Про свою готовність сигналізують розтріскуванням і своєрідним пурпуровим кольором.
Будемо смакувати. Наступного разу розкажу: чи припало до душі
Немає коментарів:
Дописати коментар